Hundgrind.com

Noggrant utvalda hundgrindar

Bästa hundgrindarna 2018


En hundgrind är ett perfekt sätt för hunden att vara med i gänget utan att störa. Hundgrindar kan vara bra att ha till alla möjliga saker, som att hålla hunden på plats inne i bilen, undvika att den springer uppför en trappa eller att den smutsar ned i huset när regnet strilar ned utanför och tassarna är fulla av lera. I den här artikeln ska vi lista de bästa hundgrindarna, så att du kan ha full koll på din fyrfota kompis, oavsett var ni befinner er.

De gamla hundgrindarna i grönt hönsnät som hunden bara kunde skälla på för att de skulle rasa, är nu ersatta av nyare varianter som också är mer stabila. Under 2018 ser vi en uppåtgående trend där grindarna också är snyggt utformade och har små finesser, vilket gör att de både passar in i inredningen och låter hunden veta sin rätta plats. Att grinden är säker är den främsta egenskapen som eftersträvas.

Carlson

Varumärket Carlson har gjort en rad prisvärda och effektiva hundgrindar som passar till hemmet. Vissa av dem har också en liten kattdörr om det skulle finnas en kissekatt med i bilden som kan gå ut och in. Carlson varierar sina grindar genom att göra dem flexibla.

Trixie

Märket Trixie har satsat på både hundgrindar för hus och hem, samt grindar som passar till bilen. Trixies hundgrindar är lite mer av det robusta slaget. Ofta bär de namnet hundbarriär och är relativt höga. Många av deras grindar lämpar sig extra bra för starka hundar som är stora i mankhöjd.

Artfex

Artfex har helt klart satsat på hundgrindar till bilen. Med en Artfex i bilen blir det svårt för hunden att rumla runt som den vill. Samtidigt har den dock det utrymme som krävs för en hund i en bil.

Little & Bigger

Med Little & Biggers valphagar kan både stora och små hundar rymmas på gården eller i vardagsrummet, utan att behöva springa omkring på ställen som de inte får. Dessa typer av hundgrindar är också extra lämpliga om du har en tik som just har fått valpar och behöver vara ifred med sina små.

Bästa hundgrindarna inomhus

De flesta som äger en hund använder en grind för både hemmet och bilen. Varumärket Carlson har storsatsat på att göra hemmen hundvänliga men samtidigt organiserade genom att designa både snygga och praktiska produkter. Det kan röra sig om en handsfree grind som öppnas med foten, extra höga grindar för stora krabater samt tillbehör såsom grindförlängningar osv.

En bra hundgrind ska kunna tas bort enkelt av hundägaren, dock inte av hunden själv. Du som äger en storväxt hund såsom en Newfoundland, schäfer eller en klurig labrador, vet hur lätt de kan öppna dem. Även en stor katt som Maine Coon behöver en grind, och dessa är tillräckligt smarta för att kunna öppna både dörrar och grindar när de egentligen inte får. Carlsons hundgrindar har ofta en två-i-en utformning, dvs de är anpassade för både katter och hundar.

För att bläddra igenom urvalet av inomhus hundgrindar klicka här.

Att tänka på

När du köper en hundgrind bör du alltid tänka på vilken hundras du har samt hur ditt hem ser ut. Har du brett i dörröppningen eller är det smala öppningar? Hur stor är din hund?
Se till att skaffa en lättanvänd grind som kan justeras ifall du köper grinden när hunden är valp. När den sedan växer kan du fortfarande behålla grinden. En valphage är också att tänka på, oavsett om du har trädgård eller vill separera hundarna från varandra eller liknande, i ett av husets rum. Då är Little & Bigger ett utmärkt varumärke.

Bästa hundgrindarna utomhus

När man har en trädgård eller kanske åker bort med sina hundar en viss tid, så kan en hundgrind samt en valphage vara bra att ha. Med en valphage så skapas en inhägnad där hundar och valpar kan leka fritt utan att störa omgivningen. Dessa hagar är också bra att ha om en hund är sjuk eller om man kanske befinner sig hos en vän som också har en hund.

Det finns flera storlekar på valphagar. Vissa är lägre än andra och lämpar sig därmed för mindre hundar eller valpar. Andra är större och har en dörr som kan öppnas av ägaren för att ta sig in med mat eller för att leka med hundarna.

Har man en veranda eller en balkong, kan en vanlig inomhusgrind duga lika bra.

Du kan hitta dessa hundgrindar utomhus här.

Valphagar från Little & Bigger

Ett bra varumärke som har alla tänkbara valphagar för utomhusbruk, är Little & Bigger och som namnet antyder så passar dem både för den större och den mindre hunden. Valphagarna har 8 sidor och kommer i måtten 107x61cm, 91x61 cm eller 61x61 cm.

Bästa hundgrindarna för bilar

Underskatta aldrig en hundgrind för bilen. Att ha en stökig hund som kan vara en fara under bilkörning, är aldrig en bra idé. Även om man kanske vill ha hunden i knäet under färden, så ska man helst undvika detta, då det är betydligt säkrare att ha hunden i bakluckan i en grind. Om ni stannar bilen så kan hunden dessutom stanna kvar i bilen med bakluckan öppen, så att värmen inte blir för påtaglig. Här nedan ska listas de 5 bästa hundgrindar till bilar som är värda ett köp.

1.Trixie Skyddsnät

Trixie Bil Skyddsnät Silver/Svart

Företaget Trixie har skapat en enkel anordning i form av ett skyddsgaller som lätt kan monteras samt justeras i bredd och i höjd. Gallret kommer i aluminuim och plast och avskärmar baksätet från hunden i bakluckan, vilket är bra om du har barn i bilen. Hunden ligger därmed bekvämt i bakluckan.

2. Artfex Hundgrind modell 1

Artfex Hundgrind Modell 1 Enkeldörr

Denna tysta och säkra hundgrind är tillverkad av metall och passar lika bra under färden som den passar för en stillastående bil med bakluckan öppen. Enkeldörren öppnas och stängs via gasfjädrar som gör att du eller hunden inte klämmer er. Modell 1 från Artfex är emellertid bättre anpassad för en vertikal baklucka.

3. Artfex Hundgrind modell 2

Artfex Hundgrind Modell 2 Enkeldörr

Detta är en mer avancerad modell av ovanstående hundgrind från Artfex. Hundgrinden består av en enkeldörr som öppans och stängs med hjälp av smarta gasfjädrar. Modell 2 passar dock bättre till en bil med lutande baklucka.

4. Artfex Hundgrind Modell 1 Dubbeldörr

Artfex Hundgrind Modell 1 Dubbeldörr

Denna intelligenta hundgrind passar bra om man har två bråkstakar i bilen. Varje hund kan gå ut genom en lucka, då grinden är utrustad med två luckor. Modell 1 Dubbeldörr är gjord för att passa vertikala bakluckor.

5. Artfex Hundgrind Modell 2 Dubbeldörr

Artfex Hundgrind Modell 2 Dubbeldörr

Denna modell från Artfex är likadan som Modell 1. Det som skiljer dem åt är att denna modell 2 är anpassad för lutande bakluckor. I annat fall är den superb för två hundar, då den är utrustad med två luckor.

20 Jul 2018