Hundgrind.com

Noggrant utvalda hundgrindar


Ha hundgrind inomhus

Alla älskar vi våra fyrfota vänner och det är inte för inte som hunden kallas för människans bästa vän, men ibland behöver man sätta vissa gränser. Att ha en hundgrind, eller hundbur inomhus är ett både smart och praktiskt sätt att skilja av rum och utrymmen i hemmet och det finns flera anledningar till varför en hundgrind från Carlson kan utgöra det allra bästa alternativet.

Vad är en hundgrind?

En hundgrind är, precis som namnet antyder, en grind för hundar som hindrar deras tillgång till olika rum och utrymmen i hemmet. Det kan handla om allt från att hålla små hundvalpar på plats för att skydda dem från olyckor till en grind som håller den glupska skafferitjuven från köket. Hundar kommer i alla möjliga storlekar och personligheter så det finns massor av skäl till att man kan behöva ha en hundgrind inomhus.

Hundgrindar tillverkas i många olika storlekar och de är lätta att montera upp. De kommer oftast i lätta och ljusa modeller så att de inte verkar störande eller oattraktiva och de kan anpassas efter alla typer av dörröppningar och lokaler.

Oftast så är en hundgrind ungefär max en meter i höjd men även detta kan anpassas beroende på vad för slags hund man har. Storleken har inte alltid med hundens höjd att göra utan snarare med hundens temperament och kapacitet; det finns stora hundar som aldrig skulle drömma om att ens försöka sig på ett hopp och det finns små hundar som är mästare på att både hoppa och klättra.

En hundgrind brukar därför alltid ha vertikala stänger så att ett eventuellt ut- eller inbrytningsförsök kan hindras då det inte finns någonting för hunden att klättra upp för.

Många hundgrindar inomhus är också utrustade med en mindre grind i grinden, som en liten lucka eller port, så att eventuella mindre husdjur i hemmet ändå kan ta sig in och ut. Bara för att Lufsen är en riktig möbelförstörare eller kylskåpstjuv så innebär det inte nödvändigtvis att katten är det. På så sätt kan huskatten fortfarande röra sig fritt i hemmet medan hunden blir lite mer förhindrad.

Hundgrindar kan kosta lite olika, därför bör man enbart köpa den hundgrind som passar ens finans bäst. Är det ont om pengar och innan löning? Då kan räntefria smslån vara en lösning förutsatt att du är säker på att du kommer kunna betala tillbaka hela lånet i tid.

Hundgrind och valp

Har man precis skaffat sig en hundvalp så är en inomhus hundgrind ett alldeles utmärkt sätt att lära valpen var den får och inte får vistas, liksom som ett skydd för farliga områden i hemmet. Valpar har inte samma lokalkännedom och känsla för höjd som vuxna hundar och katter, så därför kan man förhindra olyckor med väl placerade hundgrindar. Man kan till exempel sätta en för balkongen eller källartrappan, eller varför inte en grind till verkstaden som kan innehålla en massa farliga föremål för en liten valp.

Valpar har tendensen att tugga på precis allt och om man installerar en hundgrind inomhus kan man hindra den från att sätta i sig allt ifrån växter till bolster i finsoffan, för att inte tala om strömbärande sladdar och kablar.

Bibehåll friden i hemmet

En hundgrind inomhus innebär också att man kan uppnå frid och harmoni i hemmet. Man kanske har en ny hund som ännu inte vant sig vid sina omgivningar och som ännu inte kommer överens med de andra husdjuren, och då är det viktigt att kunna hålla dem isär. Det får ju absolut inte bli bråk mellan ens djur och för att de skall få vänja sig vid varandra kan de i lugn och ro betrakta och nosa på varandra tack vare grinden.

Man kanske själv behöver lite lugn och ro också? Vissa hundar kan vara omöjliga om natten och göra allt som de förmår för att hålla sina hussar och mattar vakna. Detta avhjälps lätt med en hundgrind, vilket är mycket trevligare för både husdjur och ägare än en stängd dörr. En hundgrind förhindrar inte att man ser varandra och hunden känner sig därför inte ensam på samma sätt.

En annan viktig anledning till att skaffa sig hundgrind inomhus är om man har små barn, både för hunden och barnets skull. Små knoddar har en tendens att störa hundar genom att dra dem i svans och öron och det kan därför vara skönt för hunden att få lite lugn och ro ibland.

Att tänka på vid val av hundgrind

Om man bestämmer sig för att skaffa en hundgrind så bör man tänka på följande faktorer innan man fattar sitt slutgiltiga beslut:

  • Storlek på lokal. Mät upp de områden och ytor där du skulle vilja ha grinden så att den passar och blir lätt att montera upp.
  • Kostnaden på hundgrinden är av stor vikt, därför är det nästan ett måste att jämföra priser på hundgrindar innan man köper.
  • Hundens storlek. Olika hundar kräver olika storlek; se till att du köper precis den typ av hundgrind som kan hindra just din hund från att komma förbi.
  • En eller flera? Om du bor i ett större hem kan du kanske behöva flera grindar. Gå noga igenom vilka lokaler du vill att hunden skall uteslutas från så att du kan göra ett enda köp istället för flera små.