Hundgrind.com

Noggrant utvalda hundgrindar


Fördelarna med att ha hundgrind i bil

Att vara hundägare kräver lite extra planering vid resor, både långa som korta resor. Så långt som det är möjligt brukar hundägare vilja att hunden följer med på resan. Många hundar klarar av detta, det finns många tips att tillgå för att resan skall bli så smidig som möjligt.

Resa med hund och bilgaller

Att resa med hund kan kräva sin planering, men med extra förberedelser kan resan också flyta på när den har startat. Resa med bil är ett tacksamt färdsätt för hunden, även för resten av familjen. Allt packas i bilen och det finna nära tillhands under hela resan.

En investering för hunden är att köpa en hundgrind till bilen. Denna gör och bidrar till att hunden lättare kan sitta kvar i färdmedlet om resten av sällskapet exempelvis skall gå ut och äta. Hunden kan då stanna tryggt kvar själv. Bilgaller är att föredra när man reser och har hund som husdjur.

Fördelar med hundgrind

En hundgrind i bilen ger flera fördelar så som:

  • En trygg känsla under bilfärden
  • Kan stanna kvar i bilen med bagageluckan öppen för att få luft
  • Hunden behöver ej känna sig instängd om den stannar kvar i bilen
  • Selet kan kopplas på grinden så att hunden kan gå runt själv så långt som kopplet sträcker sig

Grinden bidrar till en friare känsla både för hunden själv och även för hundägarna. Hunden kan röra sig på ett friare sätt och på ett smidigt sätt klarar sig hunden mer själv om resten av sällskapet behöver röra sig någonstans utan hunden närvarande.

Anpassning av hundgrind

Vad som är praktiskt med hundgrindarna i bilar, så även för en hundgrind utomhus som också finns upprättade, är att de går att anpassa helt efter bilmodell och önskemål. De går att forma efter både gamla och nya bilmodeller, oavsett hur bagageluckan ser ut.

Grinden går även att få i olika modeller för att den skall vara anpassad utefter just ens egen situation. För en större hund skapas en grind där det ges så mycket utrymme som möjligt för hunden, för att den inte skall känna sig instängd. Om du har två hundar så kan grinden skapas i två delar för ett eget utrymme för hundarna. Vid två burar kan även två dörrar till dem göras för att underlätta om enbart den ena hunden skall gå ut till exempel.

Summering hundtillbehör

Är du ofta ute och reser ges starka rekommendationer till att investera i en hundgrind. Den underlättar resan där hunden kan befinna sig i ett eget utrymme på ett tryggt och tillförlitligt sätt. Vid stopp på vägen kan även hunden befinna sig kvar i bilen men ändå då luft genom att enbart öppna bagageluckan, på samma sätt sitter den kvar om sällskapet ej kan röra sig med hunden till något specifikt ställe.

Istället för att leta efter en plats där hunden kan kopplas så görs detta istället direkt i grinden. Hunden rör sig då runt själv och det enda hundägarna behöver se till är att parkera på en bra plats där det är okej att hunden rör sig omkring.